Fietslease dat is slim en snel geregeld!

Cannondale werd opgericht door Joe Montgomery en zijn team en begon als een fabrikant van outdoor-spullen op een zolder boven een augurkenfabriek. De naam was afkomstig van het Cannondale treinstation aan de overkant van de straat.

Doorbraak

De eerste doorbraak van Cannondale was geen fietsproduct, maar de allereerste lichtgewicht fietsaanhanger, die de naam Bugger kreeg. Deze fiets veroorzaakte een revolutie! Het was het eerste oversized aluminium frame in serieproductie en zijn lage gewicht en efficiënte stijfheid werd een nieuwe standaard voor prestaties. Het zorgde voor de start van het tijdperk van aluminium fietsframes.

De revolutie

De revolutionaire HeadShok - een voorvork met naaldlagers die in de balhoofdbuis is geïntegreerd - verlegt de grenzen van prestatiegerichte verende voorvorken. De gepatenteerde technologie die voor het eerst in deze vorken werd toegepast, is nog steeds te vinden in de huidige HeadShok en Lefty vorken. Cannondale was nooit bang om op te vallen, en dus werd de Super V geïntroduceerd: een van de meest originele (en vaak geïmiteerde) fietsontwerpen in de geschiedenis.

Ontwerpen

Hij heeft ontwerp- en techniekprijzen gewonnen in publicaties die uiteenlopen van Business Week tot aan het tijdschrift Popular Mechanics. De prestaties van deze ultralichte, superstijve holle cranks verpletterde de concurrentie en was het eerste ontwerp met externe trapaslagers, een systeem dat tot op heden wordt gebruikt door Shimano, FSA, SRAM en andere fabrikanten. Cannondale richtte in samenwerking met Volvo het invloedrijkste en succesvolste mountainbiketeam uit de geschiedenis op. 11 wereldkampioenschappen 17 Worldcup-titels, 16 nationale titels, 89 Worldcup overwinningen, 33 NORBA-overwinningen, 2 Olympische gouden medailles en 2 Pan-Am Games gouden medailles.

CANNONDALE UITZOEKEN