Fietslease dat is slim en snel geregeld!


Leasefietswijzer

Met de Leasefietswijzer vindt u altijd de beste vorm van Fietslease die bij uw persoonlijke of zakelijke situatie past.

Fietslease dat is slim en snel geregeld!


Rondleiding

► Fiets Privé Lease

► Lease via de werkgever

► Zakelijke Fietslease


 Start opnieuw ►►

Fiets Privé Lease

Onbezorgd fietsplezier in de meest uitgebreide vorm voor een particulier doet u met Fiets Privé Lease. De leasemaatschappij en u als berijder sluiten als het ware een "All Inclusive" contract af, om voor een bepaalde periode een fiets te gebruiken. U betaalt hiervoor, een van te voren overeengekomen, vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Hierdoor is Fiets Privé Lease te vergelijken met het huren van een fiets voor een langere periode.


Van wie is de fiets bij Fiets Privé Lease?

De leasemaatschappij neemt alle investeringen voor haar rekening en behoudt het eigendomsrecht. Daarbij komt dat de fiets gedurende de gebruiksperiode nooit uw eigendom is. De leasemaatschappij koopt de fiets, draagt zorg voor de uitbesteding van het onderhoud, regelt collectief de pechhulp en de verzekering. Een Fiets Privé Lease heeft altijd een vooraf overeengekomen looptijd en is gebaseerd op een vast jaarkilometrage. Aan het einde van de gebruiksperiode moet de fiets weer bij de leasemaatschappij worden ingeleverd, hetgeen niet wil zeggen dat u dan alsnog de fiets over kunt nemen.

Het voordeel van Fiets Privé Lease is dat u als klant van tevoren een duidelijk overzicht heeft van de maandelijkse kosten. De kosten zijn dus prima te budgetteren.


Wat gebeurt er met de fiets als het contract is beëindigd?

Doordat de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar van de fiets is, loopt u geen risico bij verkoop van de fiets aan het einde van het leasecontract. Het restwaarderisico, oftewel de winst of het verlies bij verkoop van de fiets aan het einde van de looptijd, is volledig voor rekening van de leasemaatschappij. Er bestaat wel een mogelijkheid om aan het einde van de contractperiode de fiets over te nemen.


Voordelen van Fiets Privé Lease

 U kunt een Fiets Privé Lease afsluiten om te gebruiken voor woon-werk verkeer.

 Een vooraf vastgestelde gebruiksperiode en afrekening per maand.

 Vast tarief, inclusief verzekering, onderhoud en pechhulp. Tenzij anders is overeengekomen.

 Eenvoudige creditcheck.

 Alleen betalen voor gebruik en geen onverwachte kosten.

 De mogelijkheid om aan het einde van het contract de fiets over te nemen.

 Er vindt geen toetsing plaats bij het BKR.

 

GA TERUG  Ga verder