Fietslease dat is slim en snel geregeld!

Leasefiets via de werkgever!

Vanaf 2020 slechts 7% bijtelling

Vanaf 2020 lease je jouw stadsfiets, racefiets, MTB of e-bike tegen een bijtelling van slechts 7 procent. Vanaf zo’n 5 euro per maand ben je al onderweg

MEER WETEN DOE DE RONDLEIDING ►►

Een Leasefiets van de werkgever?

Daar kan je mee thuiskomen!

Maar ook in het weekend kunt u er onbezorgd gebruik van maken

U kunt hier uw werkgever aanmelden ►►

Door de weeks in je nette pak?

In je vrije tijd in je racepak!

Een fiets van de werkgever pak je altijd

Hoe pak ik een fiets van de werkgever ►►

Fietslease via de werkgever nader bekeken!

Het kabinet wil werkend NL weer meer op de fiets hebben en introduceert nieuwe wetgeving. Per 1 januari 2020 is een gloednieuwe fietsregeling van kracht die helder en overzichtelijk is. Wie de fiets van de baas zakelijk én privé gebruikt, telt op jaarbasis 7% bij. In de praktijk kunt u hierdoor al voor een paar euro per maand op een fiets van € 2.500,- rijden.


Veel raakvlakken

Een fiets van de werkgever is qua structuur hetzelfde als een zakelijke fietslease. Contractueel zit er geen verschil in, bij een fiets van de werkgever betaalt het bedrijf de maandelijkse lasten en u als werknemer heeft hier het voordeel van. In het zakelijke lease arrangement daarentegen worden de fietsen ingezet als bedrijfsvervoermiddel, deze hebben vaak geen vaste berijder en hoeven daarom per definitie ook niet onder de bijtellingsregeling te vallen. Wilt u hier meer over weten ga dan naar Zakelijke fietslease.

Fietslease via de werkgever is zoals al beschreven te vergelijken met Full Service Fietslease en is zakelijk af te sluiten. De leasemaatschappij en uw werkgever sluiten als het ware een "All Inclusive" contract af, zodat u voor een bepaalde periode een fiets kunt gebruiken. Uw werkgever betaalt hiervoor, een van te voren overeengekomen, vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Terwijl u slechts een lage bijtelling heeft van 7%. 


Van wie is de fiets?

De leasemaatschappij neemt alle investeringen maar ook het risico over van de werkgever. De leasemaatschappij behoudt het eigendomsrecht vandaar dat er sprake is van operationele lease. Aan het einde van de contractperiode kan de fiets eventueel naar wens wel overgenomen worden.


 Een Leasefiets via je werkgever, het zal je maar gebeuren!