Fietslease dat is slim en snel geregeld!

Fiets kopen

Een nieuwe fiets kopen is geen alledaagse bezigheid. Het kan zijn dat je fiets kapot is en dus zo snel mogelijk vervangen moet worden. Het kan ook zijn dat je je voorgenomen hebt om sportiever te worden en meer te gaan fietsen of langere fietstochten te gaan maken (het doel van het fietsen is dus veranderd). Of je wilt gewoon een nieuwe fiets, omdat je de oude zat bent en gewoon een andere fiets wilt.


Voor iedere activiteit een fiets

Voor iedere activiteit een fiets. Dat klopt. Er zijn talloze soorten fietsen, van talloze merken met talloze specificaties. Waar moet je nu op letten als je een nieuwe fiets koopt? Bij die keuze gaan we je helpen. In dit artikel gaan we in op alles waar je aan moet denken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe fiets.

Eén ding is in ieder geval heel belangrijk als je een fiets gaat kopen: maak een proefrit op je aanstaande fiets. En dan niet een ritje van de ene lantaarnpaal naar de andere voor de winkel, maar probeer echt een rondje te rijden erop of vraag of je de fiets voor een uurtje mag uitproberen. Sommige fietsenwinkels verhuren ook de fiets die je van plan bent om te kopen. Ook dat kan een goede optie zijn, bijvoorbeeld als je een elektrische fiets wilt kopen die je goed wilt uitproberen.


Doel van de fiets

Allereerst bepaal je wat je met je fiets wilt gaan doen:

  • woon-werkverkeer (bijv. vouwfiets, stadsfiets, omafiets, elektrische fiets);
  • boodschappen doen (bijv. omafiets, transportfiets);
  • kinderen vervoeren (bijv. bakfiets, fiets met fietskarretje, moederfiets, stadsfiets met lage instap);
  • lange fietstochten (bijv. hybride fiets, elektrische fiets, ligfiets);
  • mountainbiken/sportfiets (bijv. mountainbike, bmx, beach cruiser);
  • snelheid maken (bijv. racefiets, ligfiets).

Het fietsdoel wat je voor ogen hebt, bepaalt namelijk ook wat er op je fiets moet komen qua versnellingen, remmen, bagagedrager, etc. Behalve dat het doel het soort fiets bepaalt, kan het in sommige gevallen ook meebepalen hoe de fiets verder uitgerust is en welke onderdelen je erop wilt hebben. Ben je namelijk van plan om lange toertochten in een bergachtig eenzaam gebied te gaan maken, dan moet je er altijd rekening mee houden dat je pech onderweg kunt krijgen en in dat geval de defecte onderdelen van je fiets gemaakt of vervangen kunnen worden. Heb je het doel van je fiets bepaalt, dan is een volgende logische stap bekijken hoeveel geld je aan je fiets wilt of kunt uitgeven.


Kopen elektrische fiets

Realiseer je vooraf dat een elektrische fiets kopen een stuk duurder is dan een gewone fiets. Fiets je echter iedere dag, bijvoorbeeld naar je werk, een fiks aantal kilometers, dan kan een elektrische fiets zeker de moeite waard zijn. Bekijk eventueel de mogelijkheden voor deelname aan de fietsregeling via je werk.

FIETS UITZOEKEN ►►