Fietslease dat is slim en snel geregeld!

 

 

 
Sparta fietsen worden sinds 1917 gemaakt in Apeldoorn. Alleen de eerste maand heette Sparta geen Sparta, maar Verbeek en Schakel. In 1920 begon Sparta met de fabricage van fietsen en bakfietsen, om in 1931 ook motoren en brommers te maken.

In 1985 kwam Sparta met de Spartamet, een legendarische fiets met tweetakt motor. De Spartamet is met zijn tijd mee gegaan, want anno 2015 is het model verkrijgbaar met elektrische ondersteuning.

In 1999 kwam Sparta in handen van de Accell groep, die al Batavus en Koga-Miyata in handen hadden. Hierdoor zijn er dus modellen van Koga met Sparta onderdelen en vice versa.

Sparta Pick Up, dé Sparta Transportfiets

Sparta sloeg met de Pick Up de spijker op zijn kop! Deze sterke transportfiets is er in verschillende kleuren en uitvoeringen, en doet menig scholier met een grote glimlach naar school fietsen! De Sparta Pick-Up is er met 1, 3 of 7 versnellingen en is er zelfs als elektrisch model: de Sparta Pick-Up Electric.

Naast de Pick Up heeft Sparta de Lola Jo, een hippe, op Helsinki geïnspireerde transportfiets met een klassieke uitstraling, de Sparta Country, een omafiets en transportfiets in een, en sinds modeljaar 2015 de Mojo, een moderne transportfiets met een retro tintje.

Sparta Elektrische Fiets

Stond Sparta vroeger bekend om haar benzine-aangedreven fietsen, nu staat Sparta bekend om haar elektrische fietsen. Sparta heeft een ontzettend groot aanbod elektrische modellen. Van klassieke omafiets tot aan speed pedelec, Sparta heeft ze allemaal!

Sparta maakt gebruik van ION-motoren, die ze samen met het Enschedese bedrijf 3T hebben ontwikkeld. De ION motoren zijn vanaf begin af aan (2004) al prijswinnend. Ook in 2014 kreeg een model met ION ondersteuning de titel: E-Bike van het Jaar.

Naast Sparta ION-motoren maakt Sparta gebruik van E-Motion en de bekende Bosch middenmotoren.

Sparta Speed

Sparta heeft twee elektrische fietsen die op een hoge snelheid ondersteunen, de zogenaamde Sparta E-Speed modellen. De Sparta E-Speed Nuvinci heeft een Bosch ondersteuning en loopt 45 kilometer per uur. De Sparte ION E-Speed heeft een ION ondersteuning en loopt 40 kilometer per uur.

Sparta Stadsfiets

Sparta heeft een betaalbare stadsfiets collectie. De modellen zijn degelijk, ontzettend betrouwbaar en hebben een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Opvallend zijn de speciale modellen die Sparta heeft, zoals de Entree (met bizar lage instap), de Amazone 4 Life moederfiets, de Maxx (framemaat 75 is mogelijk) en de Sparta Double-X tandem. Het is duidelijk dat het motto van Sparta, ‘Iedereen moet kunnen fietsen’, meer dan alleen een motto is!

Kwaliteit

Sparta maakt gebruik van onderdelen die ook op de fietsen van Batavus en Koga-Miyata zitten, en biedt het dan ook nog een scherper aan! Sparta blinkt dus uit in prijs-kwaliteit verhouding! De versnellingen komen vrijwel altijd bij Shimano vandaan.

De ION en E-Motion motoren gaan al een aantal jaren probleemloos mee. Ieder jaar krijgen ze natuurlijk een update, maar alle mogelijke kinderziektes zijn er al lang uit. Ook maakt Sparta gebruik van de Bosch middenmotor, die met Duitse precisie en degelijkheid in elkaar gezet is.

Garantie

Sparta geeft maar liefst 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar op een starre voorvork, 2 jaar op een geveerde voorvork en 2 jaar op alle andere onderdelen, zolang deze niet aan slijtage onderhevig zijn. Meer informatie is hier te vinden: https://www.sparta.nl

SPARTA UITZOEKEN